A Műkörömről



A tévhittel ellentétben a műköröm nem csak óriási hosszúságú és karvalycsőr formájú lehet. A műkörömnek azért vannak szerényebb, a természetes körmökhöz teljesen hasonló formájú, színű és hosszúságú változatai is. A műköröm sokak szerint ma már hozzátartozik az ápolt külsőhöz. Nem mindenki született olyan körmökkel, hogy meg tudja növeszteni, sokunknak igen törékeny, puha. Könnyen letörik, amint eléri az 1-2 mm-es hosszt. Vagyunk egypáran, akik nem születtünk szép körmökkel, de ennek segítségével mindig szép és ápolt lehet körmünk. Akik napi munkájuk során számítógépet használnak, szem előtt van a kezük, és nem szeretnek naponta lakkozni, manikűrözni, azoknak jól jöhet a műköröm.A saját természetes körmöt is meglehet erősíteni zselével, hosszabbítás nélkül is, így nem törik le, és 3- 4 hétig tartós lesz, nem kopik le mint a körömlakk.


A műkörmöt  ZSELÉBŐL készítem el,építéssel.

A zselé egy UV-fény hatására megkötő, egykomponensű, rugalmas anyag.
Sablont helyezek a köröm alá, majd a köröm meghosszabbításaként zselét  hordok fel. Kötés után a sablont eltávolítom, és formára reszelem az elkészült körmöket.

A körmöket tartósságuk és szépségük megőrzése érdekében rendszeresen időközönként, meg kell újítani. A köröm növekedési idejétől függően 3-5 hetente.Mert bármilyen köröm sérüléstől a gomba könnyebben beférkőzhet a köröm alá.Pl. beütjük körmünket az ajtóba,sokszor észre sem vesszük.Ha műkörmöd van.lehetséges hogy víz kerül a műköröm és a körmöd közé,ezáltal meleg nyirkos környezet képződik.Megakadályozására rendszeresen gondoskodni kell róla,hogy a műköröm rendben legyen tartva.Csökkenteni kell az esélyt,hogy felváljon és repedések keletkezzenek.

A műkörömépítés TILTÓ körülményei:

Műkörmöt nem szabad felrakatni, ha valaki gombás megbetegedésben, vagy vírusos bőrfertőzésben szenved - ilyenkor szakorvoshoz kell fordulni.
Hideg, izzadt, nyirkos kéz esetén tapadási problémák előfordulhatnak.
Közvetlenül klasszikus manikűr után sem ajánlott a körömépítés.

A műköröm ELTÁVOLÍTÁSÁNAK, MEGSZÜNTETÉSÉNEK módjai:

- lenövesztés: Ez a módszer a legbarátságosabb a természetes körömmel szemben. A fent lévő műkörmöt hetente, kéthetente át kell reszelni, bufferolni és polírozni, így fokozatosan elvékonyodik, ill. a köröm növekedésével lenő. Ebben az esetben a természetes köröm nem sérül.
-lereszelés: Ez az eltávolítás leggyorsabb módja. Először egy durva reszelővel a köröm anyagát lereszeljük, majd mikor már közeledünk a természetes körömlemezhez, akkor egy finomabb reszelővel folytatjuk, ügyelve arra, hogy a természetes körmöt ne reszeljük. Az így eltávolított műköröm után a természetes körömlemez felülete karcos lesz. Ezt polírozóval korrigálni lehet.


A MŰKÖRMÖT LETÉPNI, LEFESZÍTENI NEM SZABAD!